( voor het laatst bijgewerkt op 28-10-2017 )

Noodoproep!!!

Het bestuur zoekt met spoed mensen erbij die ons willen helpen.

Er zijn verschillende vacatures die ingevuld moeten worden.

Onder andere: Voorzitter, Vicevoorzitter en nog een paar mensen in de evenementencommissie.

Dit zijn vacatures die zo snel mogelijk ingevuld moeten worden.

Denkt u alstublieft eens niet "dat doet een ander wel" maar meldt u aan ( info@hvniedorp.nl )

en help uw vereniging/ vereniging van uw kind!

Alvast bedankt namens de vereniging


Er is nog ruimte voor nieuwe bordsponsors.

U kunt hiervoor contact opnemen met Martin Ruiter.

E-mail: martin@mate-international.com

Ook u kunt de HV Niedorp steunen met een vrijwillige bijdrage!

Wij waarderen elke steun, en zullen uw bijdrage zinvol investeren voor de ontwikkeling van onze leden!

U kunt hiervoor contact opnemen met Martin Ruiter (06-55165904).

 


HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2017

 

De voorbereidingen voor de HV Niedorp beachhandbaltoer zijn alweer een maand in volle gang.

Na jaren gastvrij onthaald te zijn op het beachcourt bij Poland Bestratingen, hebben we sinds begin april met diverse vrijwilligers een beachcourt op het sportterrein aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp aangelegd.

 

Met medewerking en vrijwillige bijdragen van Poland Bestratingen (grondwerk), Spaansen B.V. (zand) en De Jager Scooters, Smit Constructie en HGA Sport (doelen) hebben we het HV Niedorp beachcourt kunnen realiseren.

 

De trainingen zijn alweer een maand bezig. HV Niedorp is zelfs de snelst groeiende handbalvereniging geworden, naast de dames teams D2, D1, B en A, zijn er namelijk 2 jongens beachteams (heren A en heren B) opgericht, en ook zij zullen met volle inzet de beachandbaltoernooien tot een feest maken.

 

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

 

         

NK Beach

Biddinghuizen

 

8-jul-17

zaterdag

NK Beach

Biddinghuizen

 

9-jul-17

zondag

 

Hier wat foto's van het maken van het veld:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2016

 

HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2016 - NK 2016 Biddinghuizen – verslag

 Afgelopen weekeinde was de climax van de beachhandbaltoer 2016, het Nederlands Kampioenschap in Biddinghuizen. HV Niedorp had zich geplaatst met 4 teams, Dames Senioren 1, Dames B, Dames C en Dames D.

Opvallend was dat in het verleden er altijd wel een top 2 0f top 3 in elke leeftijdscategorie was, maar nu waren werkelijk alle 8 gekwalificeerde teams per categorie helemaal aan elkaar gewaagd. Waren shoot outs voorheen een uitzondering, dit NK was het meer regel dan uitzondering dat sets beslist moesten worden door de ‘golden goal’; en wedstrijden door shoot outs. Scorende keepers, pirouettes, vliegertjes (2 punters) zijn een must geworden om mee te kunnen met het spelniveau. Daarbij worden de slimmigheidjes steeds verfijnder, wat de sport beachhandbal en de toernooien nóg aantrekkelijker maakt om te spelen en te kijken!De DD zijn met sprongen vooruit gegaan in de afgelopen toernooien, toonden veel strijdlust en enthousiasme en hebben een heel knappe 5e plaats gehaald.De DC werden op doelsaldo 2e in de poule en konden daardoor de finale niet bereiken omdat ze VZV even te vroeg tegen kwamen, waardoor de 3 plaats was echt het maximaal haalbare was.De DB zaten in de poule des doods, maar met gewoon heel goed spel werd er met 2-1 verloren van zowel VZV als Amsterdam Beachhandbal (Nederlandse selectie). Hierdoor werd de 7e plaats het deel voor de meiden.De DS waren speelden goed mee in de poule, en veroverden de 3e plaats van Nederland!

Hieronder wat sfeerfoto's:


Handbalkamp 2016

 Na 1 jaar overgeslagen te hebben vonden we het leuk om toch weer een handbalkamp te organiseren. Afgelopen vrijdag en zaterdag was het eindelijk zo ver.

Maar liefst 39 sportieve meiden en 3 stoere jongens hadden zich hiervoor aangemeld.

Dit betekende dat wij alle teams (D1, E1, E2, F1 en F2) helemaal compleet hadden. Leuk hoor dat iedereen zo enthousiast was!

En wat hadden we een prachtig weer!

Iedereen heeft het erg leuk gehad. De stormbaan, de spelletjes, de disco, de ochtendgymnastiek.... alles was even leuk.

Zelfs de allerkleinsten onder ons (de F2-tjes) bleven een nachtje slapen. Stoer hoor!

Natuurlijk zijn er een aantal mensen die wij moeten bedanken omdat het anders niet mogelijk zou zijn geweest om dit te organiseren. Dit zijn:

·         de voetbal, voor de fijne samenwerking

·         de Jumbo voor de sponsoring

·         Klaver Kaas

·         Brenda en Monique voor het bakken van de friet

·         Chantal en Wouter voor het onder controle houden van tent 1

·         Floor en Charel voor het organiseren van de spelletjes

·         Marloes voor de leuke ochtendgymnastiek

·         de schoonmakers

 En alle ouders die op wat voor manier dan ook geholpen hebben om van dit weekend een TOP-weekend te maken.

 En natuurlijk alle kinderen voor hun gezelligheid.

Wij hebben genoten. Tot volgend jaar !!!

 Sonja, Yvon, Marika, Daniëlle


Nieuwe Tenues van sponsors voor B1 & C1 en D1

B1 Sponsors shirt Poland Bestrating & broekjes Jumbo

 

C1 Sponsors shirt Mate & broekjes Jumbo

 

D1 Sponsors shirt Jager scooters & broekjes Ard en Colinda Ruiter


JUMBO Niedorp DB veldhandbal kampioen 1e Klasse NW-NH 1A

 De meiden van JUMBO Niedorp DB zijn 25 mei kampioen veldhandbal in de 1e klasse NW-NH 1A geworden.

De eerste helft in het najaar waren de meiden ongeslagen lijstaanvoerders.

Na de zaalcompetitie begonnen de meiden wat moeilijker, tegen JHC werd nipt 12-11 gewonnen, tegen Geel Zwart bleef het op 22-22 steken.

Afgelopen weekeinde werd er zelfs verloren van DSO met 14-15.

En woensdagavond werd de wedstrijd tegen de grootste opponent VVW aangegaan.

De wedstrijd ging gelijk op, beide teams hielden hun verdediging goed dicht, de rust werd bereikt met 6-6.

De 2e helft had JUMBO Niedorp overwicht, liep uit naar 10-7.

VVW kwam knap terug naar 10-9, maar kwam daarna niet meer door de verdedigende muur van JUMBO Niedorp heen, terwijl JUMBO Niedorp toch nog kansen wist te benutten, met 14-9 als eindstand.

Hierdoor is JUMBO Niedorp niet meer in te halen voor de concurrenten en kampioen.

Als beloning hebben de meiden (Linda Metzelaar, Charel Poland, Floor Klaver, Laura Spaansen, Bo Wagenaar, Gwyneth Root, Sabine van Leeuwen, Quinty Wagenaar,Kes van Leeuwen, Pien Ruiter en Jasmijn Konrad) deelname aan de allerlaatste NK veldhandbal in Schiedam, op zaterdag 18 juni, afgedwongen; een héél knappe prestatie!

 

 


Scheidsrechter cursus is van start gegaan.

 

Super hoor meiden en dames,

succes met de cursus.


HV Niedorp Beachhandbaltour 2015 NK Biddinghuizen

 

Dit weekeinde werd het NK beachhandbal in Biddinghuizen gehouden. Voor de D’s werd het gehele toernooi op zaterdag gehouden, op het zonovergoten Flevostrand. D1 wist na de 2e plaats afgelopen jaar, de titel Nederlands kampioen te behalen.

 

De C’s hebben de afgelopen 3 jaar de titel weten te behalen, en begonnen nu als nummer 2 in de ranking, na Voorwaarts. De speelsters van de C’s, Ilse Pol, Jasmijn Konrad, Pien Ruiter, Charel Poland, Floor Klaver, Bo Wagenaar, Rox Pronk, Kes van Leeuwen, Gwyneth Root, waren er helemaal klaar voor om hun titel weer te prolongeren.

De eerste wedstrijd, tegen het fysiek sterke Borhave, werd direct kennis gemaakt met de doelstelling van de concurrenten: Als we Niedorp maar verslaan. De spanning speelde ook een rol, er werden teveel kansen gemist, maar Borhave was sterker en won de 1e set met 14-19. Aanvankelijk wisten de meiden van Niedorp de 2e set naar zich toe te trekken, maar ineens lukten, net als in de 1e set, de pirouettes niet en Borhave scoorde door en won met 12-22. Dan is het in een beachhandbaltoernooi vanaf dat moment is elke volgende wedstrijd een finale.

De 2e wedstrijd tegen DSS uit Heemskerk. Niedorp was weer in haar normale doen en scoorde makkelijk, de verdediging stond goed, 15-9 voor Niedorp. De 2e set begon ook goed, maar DSS bleef in punten dichtbij. Door een heel aantal, door neutrale toeschouwers bevestigde, arbitrale acties, mocht DSS langszij komen en won de 2e set met 12-13: shoot outs!

Door nadrukkelijk nog een aantal arbitrale twijfelgevallen won DSS ook de shoot outs, een plaats op het podium werd hierdoor niet meer mogelijk.

Zondag begonnen de C’s tegen Achilles (Apeldoorn).In de aanval liep het niet lekker, maar daarin tegen stond de verdediging als een blok. Niedorp won beide sets 14-6 en 14-8. Maar de stemming na Zaterdag was nog duidelijk te merken.

In de 1e kruisfinale was de medefinalist uit 2013 de opponent, Combinatie’64. Niedorp had niets meer te verliezen, dus konden gewoon laten zien wat ze in hun mars hebben; pirouettes, meerdere speelstijlen, om het maar leuk voor het publiek te maken. Beide sets werden gewonnen, met 14-7 en 14-9, dus mochten de meiden om de 5e / 6e plaats het strand op.

Tegen Schalkhaar was het weer een eenvoudige wedstrijd 11-5 en 18-11. HV Niedrop C 5e van Nederland, maar dat gaf geen voldaan gevoel.

 

Niedorp B, Linda Metzelaar, Quinty Wagenaar, Merlin van Es, Melissa Koree, Kaylee Root, Laura Spaansen, Manouk Plat, Jasmijn Konrad, Sabine van Leeuwen en Lotte van de Stoop, mochten de 1e wedstrijd in de poulefase aantreden tegen Combinatie’64. De eerste set werd goed gewonnen met 14-11. De 2e set was bloedstollend, beide kanten misten kasen, en beide verdedigingen stonden gewoon goed, 13-13. De Golden Goal werd goed gemaakt door Combinatie. Hierdoor moeten shoot outs een winnaar brengen. Hierin was Combinatie niet bestand tegen de pirouettes van Niedorp, dus 2-1 gewonnen.

De 2e wedstrijd tegen Borhave. De eerste set ging kansloos verloren met 11-19. De 2e set had Niedorp een goed antwoord op het Borhave gevaar. Het was spannend en Niedorp was met 13-12 net even sterker. Dus shoot outs moesten een winnaar brengen, helaas was Borhave net even degelijker in het afronden en won deze nipt.

Zondag startten de B’s tegen HVE 2000. De eerste set begon wat nerveus van beide zijden, ook omdat de vele pirouettes niet beloond werden, moesten de meiden zoeken hoe ze het verschil konden maken. De 1e set werd wel gewonnen met 9-7. De 2e set had Niedorp haar draai gevonden en maakten een duidelijk verschil: 16-7. De krijsfinales om plaats 1 tot en met 4 was bereikt. Met een verschil van 1 doelpunt werd Niedorp B 2e in de poule.

In de kruisfinale stond de favoriet Voorwaarts op het veld. Niedorp begon aarzelend, kwam met 0-6 achter. Maar door de goede verdediging van Lotte, Quinty, Merlin, Laura en Manouk en goed keeperswerk van Linda kwam Voorwaarts er niet meer doorheen. De aanval met Melissa, Kaylee, Jasmijn en Sabine pikte het scoren weer op en de bogen de stand om in een 12-10 winst! De 2e set was het andersom, Niedorp kwam met 6-0 voor, maar Voorwaarts zette er een tandje bij. Niedorp toch niet echt in de problemen, 12-10, 2-0 gewonnen en de finale was bereikt.

De finale tegen OHC uit Oosterhout op het centre court. De tribunes zaten weer helemaal vol. De meiden mochten weer oplopen en de teams werden gepresenteerd.

De eerste set was uitermate spannend, beide teams waren volledig aan elkaar gewaagd, ondanks dat die torenhoog favoriet waren. Na 4 minutn nog maar 1-2 voor OHC, beide verdeigingen zaten potdicht. Pas in de laatste minuut kon OHC het verschil maken en won met 9-13.

De 2e set was weer hetzelfde, maar Linda had nieuwe krachten gevonden en keerde bijna alle schoten op doel. De aanval van Niedorp scoorde wel en Niedorp won met 13-4. De finale om het Nederlands Kampioenschap moest met shoot outs beslist worden.

Doordat een scheidsrechter een pirouette verkeerd inschatte, en daar slechts 1 punt voor gaf, werd Niedorp B 2e van Nederland. De meiden hebben, zeker door hoe ze de finale hebben gespeeld, een enorme grote prestatie neergezet.

 

 

 

 


 

HV Niedorp D1 Nederlands Kampioen beachhandbal 2015

 

Dit weekeinde werd het NK beachhandbal in Biddinghuizen gehouden.

Voor de D’s werd het gehele toernooi op zaterdag gehouden, op het zonovergoten Flevostrand.

HV Niedorp D1 (Suus Klaver, Jet Kamp Noor Ruiter, Rox Pronk, Nikki van Mechelen, Nadine Stedehouder, Isa Konrad en Puck Wagenaar) is, door, net als in de afgelopen 5 kwalificatietoernooien, alle sets en wedstrijden te winnen, Nederlands Kampioen Dames D-jeugd geworden.

 

In de poulefase was de eerste tegenstander Combinatie’64 (Twello). De spelende keeper was bijna onhoudbaar maar Niedorp had in de verdediging een passend antwoord. Hierdoor werd in de 1e set het verschil in de laatste minuut gemaakt: 12-8). In de 2e set hield de verdediging goed stand en de aanval scoorde lekker door: 15-5, 2-0 winst.

De 2e wedstrijd tegen HV Grol was vrij eenvoudig 19-7 en 10-20, weer 2-0 winst.

De 3e wedstrijd tegen Achilles (Apeldoorn). Doordat de aanval het zichzelf moeilijk maakte door te veel te missen, maar door de goede verdediging werd de 1e set 9-5 voor Niedorp. Maar de 2e helft ontwaakte de aanval en hield Achilles geen stand, 21-7.

In de kruisfinale tegen de nummer 2 van de andere poule: Borhave. Fysiek flinke tegenstanders, maar de eerste set maakte HV Niedorp het verschil door de keepers te laten scoren en pirouettes te maken, 22-13. Borhave gooide het roer om en bracht Niedorp toch in de problemen in de 2e set, 13-13. Omdat er altijd een winnaar in de set moet zijn werd er om de Golden Goal gespeeld. Eerst werd een aanval van Niedorp afgeslagen, vervolgens stuitte Borhave op de Niedorpse verdediging, en maakte Niedorp het degelijk af, 2-0 winst en de finale was bereikt.

 

De finale kwamen we Combinatie’64 weer tegen, die de mede-favoriet Voorwaarts in de andere kruisfinale wist weten te verslaan. Eerst mochten beide team oplopen en elkaar begroeten op het centre court, waar de tribunes vol zaten en de mensen rijen dik achter de doelen stonden.

Weer was de spelende keeper het grootste gevaar, maar Nikki, Noor en Rox hielden zich, samen met de keepers Suus en Jet, in de verdediging goed staande. Het ging de gehele wedstrijd helemaal gelijk op, Nadine, Isa en Puck bleven ook lekker door scoren, Niedorp bleef steeds 1, 2 of 3 punten voor. De eerste set werd met 19-16 gewonnen. Combinatie’64 moesten de 2e set winnen om er nog shoot outs uit te slepen en zetten daar ook vol op in. Maar met 4,5 wedstrijden in de benen, door het rulle zand, werd het voor beide teams zwaar. Met nog 1 minuut te gaan en 9-9 op het bord, was de spanning te snijden.

Combinatie’64 stopte een aanval onreglementair en Puck scoorde de toegekende penalty koelbloedig. Combinatie had nog 1 aanval om gelijk te komen, als ze een 2 punter scoorden.

 De keeper sprong weer hoog boven de Niedorpse verdediging uit in een uiterste poging, maar Jet stopte de bal, tijd, set af, 2-0 voor Niedorp en Nederlands Kampioen dames D-jeugd.

 


 

HV Niedorp slepen de 1e prijzen weg uit Heesch

 

 13 en 14  juni HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2015 -DOS'80 Heesch – verslag

 

Dit weekeinde werd het DOS’80 beachhandbaltoernooi voor de 16 keer midden op het dorpsplein De Wisse in Heesch gehouden. Hier konden voor alle teams weer NK kwalificatiepunten worden gescoord.

 

Zondag mochten de A’s aantreden. De eerste wedstrijd tegen Habo’95 (Boekel) werd goed gewonnen met 2-0 (6-3 / 14-4). De 2e wedstrijd tegen MHV’81 (Mill) werd een stuk moeilijker, in Mill wordt ook al jaren beachhandbal gespeeld. Niedorp kon het ook niet bolwerken maar hield het spannend: 0-2 (..-.. / 5-10).

De 3e wedstrijd was tegen  de gastdames DOS’80 (Heesch). HV Niedorp wist wat er te doen stond om nog in aanmerking te komen voor de top 3 en won met 2-0, maar met een laag doelsaldo. Daarna speelden we in de om de 5e / 6e plaats en die werd gewonnen.

 

Zaterdag was het toernooi voor de B’s, C’s en D’s.

De B’s waren nog niet zeker voor plaatsing voor het NK. En door de schoolexamens was het moeilijk om op volle sterkte te trainen de afgelopen maanden. Maar de spirit is er, en dat werkt heel goed in zo’n toernooi. De eerste wedstrijd tegen Taxandria (Oisterwijk). Het was geen moeilijke wedstrijd, maar goed om in het toernooi te komen: 2-0 (12-3 / 10-3). De 2e wedstrijd mochten we ons meten met EHC (Eindhoven). EHC is ook al meerder jaren actief met beachhandbal en het krachtsverschil was klein. Maar door slim beachhandbal te spelen trok HV Niedorp aan het langste eind: 2-0 (10-7 / 12-6). De 3e wedstrijd in de poulefase was tegen DOS’80. Ook weer een goede tegenstander, maar door gebruik te maken en het uitvoeren van de 2 punters (keepers late scoren en pirouettes te maken) wonnen we deze wedstrijd ook met 2-0 (14-8 / 9-5)

Uit de 3 poules speelden de beste nummers 1 om de 1e plaats: HV Niedorp tegen De Sprint (Deurne). De meiden lieten zien wat er gebeuren moest om zichzelf te kwalificeren voor het NK: een overtuigende 2-0 overwinning (17-10 / 17-8). De toernooiwinst en de kwalificatiepunten binnen.

 

De C’s zijn, door het behalen van het Nederlands Kampioenschap in 2014, al geplaatst voor het NK 2015, maar er moet natuurlijk wel geoefend worden om de titel weer te prolongeren. De eerste wedstrijd was tegen MHV’81. Ondanks dat MHV ook al meerdere jaren beachhandbal speelt, waren we behoorlijk sterker: 2-0 (20-7 / 17-5). De 2e wedstrijd tegen HV Duiven, ook meer meerdere jaren beachhandbal ervaring. De eerste set werd vrij eenvoudig met 10-5 gewonnen, maar de 2e set kwamen we met 0-5 achter te staan. De meiden herpakten zich en konden de achterstand ombuigen in een 12-8 overwinning, weer 2-0. De 3e wedstrijd tegen Aristos (Best) was heel duidelijk voor HV Niedorp: 2-0 (23-5 / 11-2). De finale was tegen EHC. De eerste set waren de meiden helemaal los: 23-9. De 2e set tapte EHC uit een ander vaatje en hadden een goed antwoord op ons spel. We kwamen met 6-0 achter te staan, maar HV Niedorp zette een ander systeem neer en wist de achterstand om te zetten in een 11-7 overwinning. Dus de tweede 1e plaats was binnen.

 

De D’s zijn door de 2e plaats op het NK 2014 én de 4 toernooioverwinningen op de kwalificatie toernooien afgelopen maanden ook al geplaatst voor het NK 2015. We moesten de 1e wedstrijd tegen MHV’81 2. De eerste set ging vrij moeilijk, maar de 2e set was de spanning weg en speelden de meiden weer als vanouds: 2-0 (8-4 / 14-3). De 2e wedstrijd tegen DOS’80 was een te groot krachtsverschil, 20 (10-1 / 20-5). De 3e wedstrijd in de poule was tegen UDI 1896 (Arnhem). HV Niedorp liet erg leuk en attractief spel zien, veel dubbeltellers en wonnen 2-0 (12-4 / 8-3). De finale tegen MHV’81 1 was erg leuk omdat beide teams het spel goed speelden. Toch kon MHV’81 niet tegen HV Niedorp op: 2-0 (13-9 / 16-5). Zo maakte HV Niedorp de hattrick van drie 1e prijzen compleet.

 

Deze week wordt de laatste ranking voor alle categorieën, en wie er geplaatst zijn voor het NK bekend. Het NK 2015 op 27 en 28 juni in Biddinghuizen wordt dan ons volgende toernooi.

 


 

Handbal E1 kampioen!!!!

 

Zondag 7 Juni had de E1 een wedstrijd tegen Victoria O.

Het was een hele spannende wedstrijd, want we konden kampioen worden.

Eerst stond het 1-0 en toen snel daarna stonden we 1-1.

Gelukkig scoorde Katja en Merel al snel heel veel doelpunten zodat we weer vóór stonden.

Toen het pauze was stonden 7-5 vóór.

We kregen lekkere limonade en de coach Karin en Stoika kregen een kopje koffie.

Na de pauze begonnen wij met de bal er waren heel veel mensen te kijken naar onze mooie wedstrijd.

Naomi heeft ook heel goed gestoord zodat ze bijna geen kansen kregen om te scoren.

Ika en Britt hebben de hoeken verdedigt.

Later scoorde Kris, Pleun en Iris een doelpunt.

Ilse had een mooie schuinbeweging waardoor ze op doel gooide en scoorde.

Jasmien had op het laatst ook nog een mooie kans gehad helaas zat die niet.

En Roos heeft super gekeept.

En daardoor hebben we wel met 13-9 gewonnen!!!

Rond 4 uur gingen we Barbecueën bij Pleun.

Het was heel gezellig en mooi weer.

Na het eten hadden we Karin en Stoika bedankt voor het begeleiden en trainen van ons team en namen we afscheid van Ika die nu gaat judoën.

Kortom we hebben een top seizoen gehad!!!

 

 

 


 

HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2015 – Unitas Rolde

 

HV Niedorp D1 en C1 pakken 1e prijs Beachhandbaltoernooi Unitas Rolde

 

Afgelopen weekeinde werd het Unitas Beachhandbal toernooi in Rolde (Dr.) gehouden.

Ter voorbereiding voor het NK op 27-28 juni in Biddinghuizen, deed HV Niedorp mee met de D’s, C’s en B’s.

Vrijdag kwamen de D’s in de poule fase in actie tegen HVE 2000 en Unitas 2, beide wedstrijden werden met 2-0 gewonnen. De finale was tegen Unitas 1. De meiden waren goed op stoom en wonnen de finale met 2-0. Opvallend is dat HV Niedorp D nu 4 toernooien heeft gespeeld en alle sets nog heeft gewonnen!

 

Zaterdag waren de B’s en C’s aan de beurt.

Voor de C’s was er 1 poule en speelden een dubbele competitie met HVE 2000 en VAKO. Hier bleek de tegenstand niet groots. Toch speelden de meiden volle bak, veel pirouettes, en wisselingen in de speelstijl. In de 4 wedstrijden (8 sets) werden er in de 2 de 20 punten net niet gehaald, maar alle sets, en dus alle wedstrijden werden gewonnen. Ook voor de C’s een 1e plaats.

 

De B’s waren verdeeld in 3 poules, HV Niedorp B met E&O 2 en HVE 2000. Tegen E&O werd knap met 2-0 gewonnen. De eerste set tegen HVE 2000 ging verloren, maar de 2e set werd gewonnen. Helaas nam HVE de shoot outs net iets beter. In de troost finale om de 4e/5e plaats werd gespeeld tegen Unitas. De meiden lieten echt zien wat ze in hun mars hebben, en wonnen met 2-0. Het attractieve van beachhandbal werd hier ook weer duidelijk; je speelt 1 mindere set in de poulefase, en je speelt niet mee om een podiumplek.

 

Het volgende toernooi staat voor 13 juni op het programma, in Heesch.

 

Hier onder nog wat sfeerfoto's.

 

 

 

 

 

 


 

HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2015 – Achilles Apeldoorn

 

Weer 2 bekers voor HV Niedorp en jong talent in het zand.

 

Afgelopen zaterdag, 23 mei, deed HV Niedorp weer met 3 teams mee aan het Beach handbaltoernooi van Achilles in Apeldoorn. Ditmaal met onze jongste D2, om ook kennis te maken met toernooien. Daarnaast de D1 en C1 om NK kwalificatie punten proberen te scoren.

 

De D2 heeft net een paar weken getraind en mocht nu al in een officieel toernooi meedoen. De meiden waren ingedeeld met Grol D1, CVO D2 en Achilles D1. Helaas gingen alle sets verloren, en ook de wedstrijd om de 7/8e plaats konden de meiden ook niet winnen. De tegenstanders waren ook allemaal 1,2 of zelfs 3 jaar ouder. Wat ze wel gewonnen hadden was een fantastische ervaring en het was mooi om te zien hoeveel inzet de meiden toonden en het begin van een systeem al op het zand toonden!

 

De D1 begon tegen Achilles D2. Het was wel even wennen en Achilles bleef goed bij met de score, maar met goed keeperswerk en een steeds blijvend scoren, werd er met 2-0 gewonnen. Vervolgens tegen Dalfsen, die ook echt gelijkwaardig handbalden. Toch konden we weer met 2-0 winnen door de aanval in een positie te zetten om pirouettes te maken. De 3e wedstrijd was tegen het zeer goed getrainde en met veel beleving spelende Voorwaarts.

Dit was van het begin tot het einde een minimaal verschil. In de eerste set keken de meiden, met nog 3 minuten te spelen tegen een achterstand van 4 goals aan, maar zowel de eerste set als de 2e set werd met maar 1 punt verschil gewonnen. Ter informatie, als een wedstrijd 2x10 minuten duurt en de stand wordt 12-11 en 11-10, dan begrijpt u dat het écht spannend was? De 4 wedstrijd tegen CVO D1 moest gewonnen worden om groepswinnaar te worden en zou recht geven op een finale plaats. De meiden begonnen beide sets wat zenuwachtig, maar konden uiteindelijk beide sets met ruim verschil winnen.

In de finale tegen de gastvrouwen van Achilles. De eerste set ging gelijk op, zo gelijk dat het 8-8 werd en moest er om de ‘golden goals’ gespeeld worden. Wat in een wedstrijd bijna niet voorkomt, beide teams misten zo’n 5 minuten alle kansen. Gelukkig trok HV Niedorp toch aan het langste eind, en pakte de eerste set. De 2e set het zelfde beeld, zéér aan elkaar gewaagd. Maar toen Achilles een paar keer miste en HV Niedorp er een paar keer een pirouette en goals van de spelende keeper tegenover zetten, was de moraal bij de tegenstander gebroken: 2-0. De beker was binnen.

 

HV Niedorp C1, de huidige en drievoudig Nederlands kampioen beachhandbal had een zware poule. De eerste wedstrijd tegen Dalfsen was niet makkelijk, maar werd wel met 2-0 gewonnen. CVO C1 was de volgende tegenstander. Duidelijk was dat deze meiden ook nadrukkelijk met het beachhandbal spelletje bezig zijn. Ze speelden meerdere systemen afwisselend en waren zeer scherp. HV Niedorp bleef het eigen spel spelen, liet zich niet van de wijs brengen: 2-0. Daarna de nr. 2 van het NK beachhandbal 2014: Voorwaarts C1. HV Niedorp en Voorwaarts zijn eigenlijk bijna net zo sterk, dan gaat het erom hóe de wedstrijd gepeeld wordt. De 1e set ging gelijk op, waarop HV Niedorp een variant toepaste door de spelende keeper in het midden te laten spelen. Hier had Voorwaarts moeite mee en de eerste set werd gewonnen. De 2e set ging eerst weer gelijk op, maar Voorwaarts móest de 2e set winnen om nog kans te maken om via shoot-outs de wedstrijd te kunnen winnen. Ze pasten hun tactiek aan, maar daardoor kreeg HV Niedorp meer ruimte als Voorwaarts lief was, en wonnen we de 2e set nog vrij ruim: 2-0 en een finale plaats.

De finale tegen Huissen zou in principe niet heel moeilijk moeten zijn, maar de meiden speelden wat meer tegen zichzelf als tegen Huissen. In beide sets konden we maar net bijblijven in de beginfase, maar ook in beide sets bleven we scoren en wisten verdedigend voldoende weerstand te bieden, ook weer 2-0. Ook deze beker was binnen.

 


 

HV Niedorp - Beachhandbaltoer 2015 - OHC Oosterhout

 

2 bekers voor HV Niedorp mee uit Oosterhout.

 

Dit weekeinde is voor HV Niedorp de Beachhandbaltoer 2015 van start gegaan, met het OHC toernooi in Oosterhout.

Op dit toernooi zijn relatief veel NK kwalificatie punten te behalen, dus een belangrijk toernooi!

We waren met de D en C jeugd vertegenwoordigd.

 

Voor de D’s was het wel even wennen voor de meiden om weer eens in een toernooi te spelen, na de mooie 2e plaats op het NK in 2014. Maar het was duidelijk dat de vele trainingsuren op ons beachhandbalveld hun vruchten direct afwierpen. De meiden speelden zoals ze afgelopen jaar geëindigd waren, gedisciplineerd en doeltreffend.

De D’s begonnen met een 2-0 overwinning op MHV, die hoog in de NHV ranking staat, dat was een mooi begin. Daarna werd met de gastdames van OHC afgerekend, ook weer 2-0. Ook waren we, letterlijk en figuurlijk een matje te groot voor Internos 2, ook weer 2-0. De laatste wedstrijd werd ook weer 2-0 gewonnen ban Internos 1. HV Niedorp mocht ongeslagen, en zonder set verlies de beker in ontvangst nemen, en natuurlijk de NK kwalificatiepunten!

 

De C’s hebben als 3-voudig Nederlands kampioen sowieso al behoorlijke druk op zich, de tegenstanders zijn altijd extra gemotiveerd om te proberen de titelhouder te verslaan.

We mochten eerst aantreden tegen OHC, maar ook onze C’s waren te sterk voor de gastdames. Daarna United Breda 2. Dat werd al wat moeilijker, maar een duidelijke 2-0 overwinning. De volgende tegenstander was DSS, die er nadrukkelijk op gebrand waren om de punten af te snoepen. De eerste set werd gewonnen, maar de 2e set konden we niet winnen. De wedstrijd moest beslist worden met shoot-outs. Onze meiden schroomden zich niet om voor de dubbeltellers te gaan, door met pirouettes te scoren, pakten we de wedstrijd. De Finale was bereikt. In de finale kwamen we onze buren uit’t Veld, VZVC1 tegen

De eerste set van de finale kwamen we op voorsprong, door een paar pirouettes, maar VZV bleef gestaag doorscoren met 1 punters. Bij HV Niedorp lukt het even niet en keken we met nog 3 minuten te gaan tegen een 5-9 achterstand aan. We gingen vol voor de 2 punters en door een penalty en 2 pirouettes wonnen we de 1e set. De 2e set het zelfd beeld, HV Niedorp de 2 punters, VZV de 1 punters. Doordat we een paar keer misten kon VZV de 2e set winnen, de finale moest dus ook met shoot-outs beslist worden.

Doordat HV Niedorp de pirouettes beter beheersten wonnen we de shoot-outs met 8-2. De beker mocht dus ook bij de C’s mee naar Nieuwe Niedorp.

 

 

 

 

 

 


 

HV Niedorp - Jupiter Cup 2015 – Franeker

Afgelopen Paasweekeinde is HV Niedorp weer naar Franeker afgereisd, ditmaal met 3 teams, om deel te nemen aan het internationale handbaltoernooi om de Jupiter cup 2015

De A’s hebben zich super staande gehouden in het sterk bezette toernooi. Het was geweldig om te zien hoe onze meiden zich als team afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Ondanks het niveau verschil ten opzichte van de andere deelnemende verenigingen, hebben onze meiden een wedstrijd gewonnen en verder met klein verschil verloren.

De B’s hadden allemaal tegenstanders van gemiddeld 1.5 jaar ouder, maar konden zich goed weren. De poule wedstrijden werden gewonnen en mochten we als poulewinnaar aan de kruisfinales beginnen. De halve finale was tegen FHC. De wedstrijd ging gelijk op, maar we keken steeds tegen een klein achterstandje op. Na ca. 15 minuten gooiden we, mede door de zeer luide aanmoedigingen van meegereisde ouders en vrienden en de heren van VZV, de schroom van ons af en konden we de wedstrijd winnend (7-5) afsluiten. In de andere halve finale had JHC afgerekend met de kampioen van Duitsland B-jeugd (!), zodoende werd JHC onze tegenstander in de finale. We konden het in de beginfase niet helemaal bolwerken, maar na een 0-6 achterstand werd het toch nog 3-7. De 2e plaats was dus voor HV Niedorp. Dit is een zéér knappe prestatie die onze meiden hebben neergezet!

De C’s mochten dit jaar voor het eerst optreden op het toernooi. Ook onze C’s speelden tegen meiden die gemiddeld 1.5 jaar ouder zijn. De eerste wedstrijd werd al met 7-2 van Tonegido gewonnen. De 2e wedstrijd was tegen Ahlen uit Duitsland, dat was dan ook direct een mooi moment voor onze meiden om te ervaren hoe handbal aan de andere oostkant van onze grens gespeeld word. Onze meiden werden in het begin van de wedstrijd letterlijk ‘aan de kant gegooid’ en ‘overlopen’. We kwamen met 4-12 achter. Maar toen onze meiden bijgekomen waren van deze opmerkelijke spelstijl, werd het toch nog 8-12. We werden 3e in de poule en om de strijd om de 5e t/m 8e plaats, wonnen we eerst van FHC, maar verloren helaas van DSO. De 6e plaats, gewoon een topprestatie!


Niedorp C1 Kampioen zaalcompetitie

 

Meiden en de coaches Margret & Nanda en Trainer Karsten gefeliciteerd

met het behalen van het kampioenschap!

 

 

 

HV Niedorp Beachhandbaltoer 2014

 

Zeer succes vol NK

 

HV Niedorp 1e, 2e 3n 3e op NK Beachhandbal 2014

 

Dit weekeinde werd het NHV NK beachhandbal in Biddinghuizen gespeeld, het eindstation voor dit seizoen. Plaatsing was mogelijk door punten te verdienen op de diverse toernooien in heel Nederland.

We hebben met 21 meiden een heel intensieve voorbereiding gehad, met vele trainingen van Karsten, tournooien in Oosterhout, Rolde en Oldenzaal en een clinic geregeld van de Europees Kampioen Camelot uit Tilburg op onze eigen Spaansen BV – Poland Bestrating beachcourt.

 Voor het NK werden onze speelsters in een compleet nieuw beachhandbal tenue gestoken m.m.v. de sponsors Klaver Kaas, MATE, Konrad Rooftechnology, Poland Bestrating, Spaansen BV, Doesburg Isolatie.

 Zaterdag 28 juni werd het toernooi voor de D jeugd afgewerkt en de eerste poulewedstrijden voor de C jeugd. Op zondag de resterende wedstrijden voor de C jeugd.

We togen met een zware delegatie van ouders en supporters naar Biddinghuizen, wat weer voor een enorme leuke sfeer op het toernooi zorgde, met name voor de speelsters.

 D1 – Ilse Pol, Nadine Stedehouder, Isa Konrad, Charel Poland, Kes van Leeuwen en Jasmijn Konrad. Ons team was ingedeeld met E&O D1, Borhave D2, Gemini D1, Gemini D1.

De poulewedstijden werden allemaal gewonnen. In de kruisfinales werd de strijd gestreden met Borhave D1. Het ws een zinderende strijd, de beide teams wonnen een set, maar Borhave nam de shoot outs beter en moest HV Niedorp D1 om de 3e / 4e plaats tegen Gemini D1; deze werd gewonnen; de eerste prijs een 3e plaats was binnen.

 D2 – Suus Klaver, Jet Kamp, Nikki van Mechelen, Rox Pronk, Puck Wagenaar en Noortje Ruiter. Ons team was ingedeeld met Combinatie’64 D1, en Borhave D1.

Beide wedstrijden werden door echt goed teamwork gewonnen. In de kruisfinales was Gemini de tegenstander. Onverwacht, maar we wonnen beide sets overtuigend en we stonden in de finale tegen Borhave, die we in de poulefase al verslagen hadden.

Nu bleek Borhave zich goed te hebben aangepast. Helaas verloren we beide sets nipt. Maar het is een ongelofelijke prestatie van onze D2 meiden, 2e van de D jeugd van Nederland!!!

 C1 – Linda Metzelaar, Laura Spaansen, Floor Klaver, Quinty Wagenaar, Charel Poland, Sabine van Leeuwen, Kes van Leeuwen, Jasmijn Konrad, Gwyneth Root, Bo Wagenaar en Pien Ruiter. Omdat de NHV de lat enorm hoog ware gesteld, werd het een dubbele competitie met als tegenstanders, om het 3e opeenvolgende Nederlands Kampioenschap C jeugd te bereiken waren Unitas, Voorwaarts en E&O.

We begonnen zaterdag het toernooi tegen E&O veel te gespannen en werd er onnodig verloren, we hadden daarom daarna nog 5 ‘finales’ voor de boeg. Tegen Unitas werd gewonnen met shoot outs en Voorwaarts werd degelijk 2-0 gewonnen.

Zondag eerst tegen Unitas: 2-0. E&O werd weer lastig, maar door shoot outs wonnen we toch. De laatste wedstrijden HV Niedorp tegen Voorwaarts en E&O tegen Unitas, tegelijk. HV Niedorp, Voorwaarts en E&O hadden alle 3 nog kans om de fel begeerde titel ‘Nederlands Kampioen’ in de wacht te slepen, dus de spanning was om te snijden. Als HV Niedorp 2-0 zou winnen zou de buit binnen zijn. We begonnen de 1e set gespannen, maar heel voortvarend, en bouwden een kleine voorsprong op. Voorwaarts had behoorlijk veerkracht en kwam bijna gelijk, maar we wisten de set toch te winnen. De 2e set leek het eerst gemakkelijk te gaan, maar Voorwaarts kwam in no time langszij en ook nog op voorsprong doordat de spelende keeper meerdere keren tot scoren kwam en een aantal penalties tegen. Puur op karakter wisten onze meiden zich te herpakken en ook de 2e set werd, zij het net aan gewonnen.

Het 3e Nederlands Kampioenschap beachhandbal op rij (!) was binnen.

Meer foto' volgen!!!


 

Demonstratie / clinic Europees Kampioen Beachhandbal 2013 Camelot

                                                                            

Op weg naar de NK Beachhandbal in Biddinghuizen op 28 en 29 juni, is HV Niedorp druk bezig met de voorbereiding. Elke dinsdag en donderdag wordt er door alle meiden fanatiek getraind op ons eigen beachhandbalveld bij de fam. Poland aan de ooievaarsweg.

In het weekeinde proberen we zoveel mogelijk toernooien te spelen, om goed beslagen en hopelijk met 3 teams aan het NK deel te nemen.

Maar daar stopt het niet mee, om voor de 3e keer het Nederlands Kampioenschap mee naar Nieuwe Niedorp te halen, dient er een maximale voorbereiding te zijn.

In de handbalwereld wordt behoorlijk gesproken over onze aanpak, en daardoor kwamen we in contact met de Tilburgse vereniging Camelot, die in 2013 Europees Kampioen beachhandbal zijn geworden, in Umag (Kroatië).

Camelot was zeer geïnteresseerd en is bereid gevonden om zondag 8 juni een beachhandbal demonstratie / clinic aan onze beachhandbal meiden te geven.

Het belooft een spektakel te worden, waarbij de spelers van Camelot zullen laten zien welke kunsten zij in huis hebben, zoals ‘vliegertje’, pirouettes, etc., want bij beachhandbal telt een ‘attractief doelpunt voor 2!

Tevens zullen zij onze handbalmeiden instructies en een training geven.

Wij nodigen u uit om met zijn allen te komen kijken, wij zorgen voor de faciliteiten, Camelot en onze meiden voor de attractiviteiten en u zult zich de ‘ooohhh’s en aaaahhhh’s’ nog lang heugen!

Plaats: Beachhandbalveld HV Niedorp – fam. Poland, Ooievaarsweg 12, 1733NH Nieuwe Niedorp

Tijd: HV Niedorp D 11.00-12.30 uur

       HV Niedorp C 12.30-14.00 uur

         HV Niedorp A 12:30-14:00 uur

Wij zien u aanstaande zondag graag!

Europees kampioen Beachhandbal 2013 Camelot


Grote schoonmaak door recreanten!

 

Vorige week hebben een aantal dames van het recreanten team, de
kleedkamers en scheidsrechters ruimte een flinke sop buurt gegeven! Bedankt meiden!

 

Het ziet er weer piek fijn uit. Laten we dit met z'n allen ook zo houden!
Graag na elke douche beurt even de vloer aantrekken, al je vuilnis in de daarvoor bestemde bakken deponeren.

   

  


Huldiging sportkampioenen 2013

Op zaterdag 8 maart werden in de Vriendschap in ’t Veld de sportkampioenen uit 2013 gehuldigd en in het zonnetje gezet door wethouder Jan Steven van Dijk.

Dit in samenwerking met het Comité Sporthuldigingen Hollands Kroon.

De presentatie was in handen van radio verslaggever Jos van Kuijeren.

Niedorp C1 was een van de winnaars

 

IMG 5263 640x480-BorderMaker

 

Zie voor hele verslag ook Pewi's Nieuwspagina

 


 

HV Niedorp E1, D2, D1 en C1 Herfst-kampioen 2013

NIEUWE NIEDORP - Dit weekeinde zijn maar liefst vier teams van HV Niedorp herfstkampioen geworden. Een sfeerverslag.

Zaterdag speelden de meiden van E1 tegen Hollandia T. De eerste helft was de strijd nog spannend, 3-4, maar de in de 2e helft was HV Niedorp duidelijk de sterkere ploeg. De eindstand was 4-11. Kampioen van de 10e klasse.

Later op de dag speelden de meiden van D1 in Stompetoren tegen SSV, de nummer 2 van de 4e klasse. Door het ruime resultaat van afgelopen week tegen Berdos (25-1), moest SSV met 27 doelpunten verschil winnen om HV Niedorp D1 van de eerste plaats te verstoten. Na een 0-4 ruststand wonnen de meiden met 2-5.

Zondag speelde D2 tegen DES, de nummer 1 in deze 9e klasse. HV Niedorp moest met minimaal 2 doelpunten verschil winnen om de eerste plaats over te nemen. HV Niedorp speelde degelijk, gaf niet veel weg en scoorde zelf gestaag. Met de 6-1 ruststand ging het de goede kant op. Niedorp hield het hoofd koel en bleef doorgaan. De eindstand werd bepaald op 15-5.

Vervolgens moest HV Niedorp C1, ook weer in de stromende regen en striemende wind, tegen de hekkensluiter Meteoor uit Hoogwoud. Het was een ongelijke strijd, maar de meiden bleven hun eigen spel spelen. De ruststand was 15-0 en de eindstand 33-0. Na een ‘ere rondje’ op blote voeten over het zeiknatte veld en een warme douche werd dit succesvolle buitenseizoen gepast gevierd in de kantine.

 

E1

 

D2  (Foto van afgelopen jaar.)

 

D1  (Foto van afgelopen jaar)

 

C1

 


Scheidsrechters gezocht!!

Voor het nieuwe seizoen vanaf augustus 2013 zijn wij op zoek naar nieuwe scheidsrechters, die per toerbeurt (volgens een vooraf opgesteld schema) de thuiswedstrijden op het buitenveld en in de zaal willen fluiten.

Wij zoeken ervaren scheidsrechters, maar ook handball(st)ers (vanaf 14 jaar) en/of ouders die nog geen ervaring hebben met fluiten, maar dit wel willen leren.

Voor meer informatie of voor opgave kunt u contact opnemen met Jacqueline Jacobs, pol-jacobs@quicknet.nl / 0224 751264


 

Niedorp C1 NEDERLANDS KAMPIOEN Beachhandbal 2013

Uitgebreid verslag van deze geslaagde dag (klik hier)


Niedorp C1 Noord-Hollands beachhandbal kampioen

Uitgebreid verslag van deze geslaagde dag (klik hier).


Niedorp C3 kampioen

Na een overwinning vandaag met 10-5 tegen DSO is het een feit; C3 is kampioen!


Hekwerk rond handbalveld verwijdert!

De mannen die het hekwerk hebben verwijdert!


Sponsor uitje C2


Handbalvereniging Niedorp wint Jupiter Cup 2013 

Afgelopen 30 en 31 maart vond het internationale handbaltoernooi om de Jupiter cup in Franeker plaats. Het toernooi voor senioren, A, B en C jeugd was bezet met teams uit Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Nederland.
Niedorp had zich met 2 C teams ingeschreven, er werd in eerste instantie maar 1 team toegelaten, maar een paar weken geleden gaf de organisatie aan dat we met 2 teams mochten komen.


Vrijdag zijn we met de coaches Erwin Root en Karsten Konrad en 16 meiden naar Franeker afgereisd; Melissa Koree, Sabine van Leeuwen, Manouk Plat, Kaylee Root, Laura Spaansen, Lotte van der Stoop, Femke Visser, Quinty Wagenaar, Charel Poland, Floor Klaver, Gwyneth Root, Bo Wagenaar, Kes van Leeuwen, Linda Metzelaar, Jasmijn Konrad en Pien Ruiter.
We zouden met zijn 17-en gaan, maar Carmen van der Kroon zit in de Noord-Hollandse selectie en had daarvoor een toernooi in Aalsmeer. Jasmijn zit ook deze selectie, maar zij gaf de voorkeur aan de Jupiter cup in Franeker.


Onze handbalgrootmeester Karsten Konrad had de tegenstanders grondig geanalyseerd. Het doel en de mogelijkheden waren bekend: de Jupiter cup kon en moest naar Nieuwe Niedorp.
Nadat vrijdagavond de analyse en de doelstelling bekend gemaakt waren, werden de basis van de teams bekend gemaakt.
C-jeugd is tot en met 15 jaar, de gemiddelde leeftijd bij Niedorp is minder dan 13 jaar, daardoor zijn alle tegenstanders fysiek meestal een stuk groter en sterker.


Zaterdag om 8 uur moest C1 direct tegen de gastdames van Jupiter’76 gespeeld worden. Niedorp begon wat onwennig in de enorme sporthal. De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op, iedereen voerde zijn taken goed uit. Met een enorme aanvalsdrift werd het 10-4 voor Niedorp.
Daarna moest C2 tegen Unitas. Deze tegenstander was fysiek behoorlijk groter en sterker. Niedorp kon het in de eindfase niet meer bolwerken, deze wedstrijd ging met 2-6 verloren.
Vervolgens moest C1 tegen JHC, volgens de analyse van Karsten zou dit eigenlijk de finale al zijn. De verdediging van JHC stond als een huis en met snelle breaks kwamen we met 0-2 achter. Karsten haalde een sterke tactische wijziging uit de hoge hoed, welke sterk door het team werd uitgevoerd. De verdedigingmuur werd uit elkaar getrokken en we kwamen zelfs met 5-4 voor. In de slotfase wist JHC nog een goaltje te pikken, waardoor de terechte eindstand van 5-5 werd bereikt.
C2 mocht daarna tegen Tonegido, ook een stevige tegenstander, dat bleek. We hadden geen antwoord op de doeltreffende aanvallen: 2-7 verloren.
De laatste wedstrijd van C1, in de poulefase van het toernooi was tegen Verburch. Op papier niet de sterkste tegenstander de uitslag was 13-5 voor Niedorp. Hierdoor werd C1 1e in de poule.
Voor C2 was de laatste poulewedstrijd tegen FHC. Doordat beide teams sterk verdedigden werd er weinig gescoord in de 25 minuten durende wedstrijd. Een paar sterke acties in de laatste 5 minuten en door sterk keeperswerk trokken we aan het langste eind: 4-2. C2 werd op doelsaldo 4 in de poule.


In de middag begon het toernooi als speler voor de club icoon van HV Niedorp, Karsten Konrad, als speler. Alle meiden wilden dit graag volgen om het een en ander van het handbal te leren. De beleving werd zo groot dat ze met hun aanmoedigingen voor hun trainer / coach en VZV de gehele sporthal meekregen. Mede hierdoor won VZV ook hun wedstrijden.

Zondag morgen moest C1 tegen de nummer 2 van de 2e poule: Tonegido. Het was een spannende strijd, gelijk opgaand en weinig fouten van beide teams. Tonegido hield lang stand, maar Niedorp kreeg, door steun vanaf de tribune door de vele afgereisde ouders en alle VZV heren, ook deze tegenstander op de knieën. Niedorp won met 8-4, de finale was bereikt!

C2 moest het opnemen tegen Verburch. Het spel van onze Niedorp meiden was goed, maar de tegenstander scoorde makkelijker: 1-5 voor Verburch.

De C2 moest de laatste wedstrijd tegen Jupiter’76, de gastdames. Na 10 minuten stond het nog steeds 0-0, wat vrij ongebruikelijk is met handbal. Nadat we op 0-1 achterstand kwamen, zagen de meiden het licht, binnen 10 minuten stond het 8-1 voor Niedorp. In de slotfase kon Jupiter’76 nog wat terug doen, wat de eindstand op 8-2 bracht.

Intussen had JHC de verwachting niet kunnen waarmaken tegen Unitas, waardoor de finale Niedorp – Unitas werd.

De finale begon met het aftasten van elkaar, wie zou het initiatief nemen, de ‘reuzen’ van Unitas of de ‘dwergen’ van Niedorp? De meiden waren niet van hun stuk gebracht door het lengte verschil, ze deden wat ze doen moesten, zelf hun eigen spel spelen.
Er werd aanvallend goed en snel gespeeld en elke ruimte die viel werd door Niedorp feilloos benut. Daarnaast was onze keeper nauwelijks te passeren. Al snel stonden we 2-0 voor. Unitas had eigenlijk alleen fysiek overwicht, maar kon daardoor lang volgen, maar niet naast Niedorp komen. De meiden van Niedorp wonnen de finale van de Jupiter cup met 6-4!


’s Middags werden de VZV heren nog tot het uiterste aangemoedigd, daarna waren de finales van de senioren en aansluitend de bekeruitreiking.
In een prachtige ambiance met honderden toeschouwers, spotlights en passende muziek, mochten onze meiden met de coaches Erwin en Karsten op het podium de enorme beker in ontvangst nemen.
Een enorme knappe prestatie, een beloning voor goed teamspel en inzet.

Doel bereikt: Jupiter cup mee naar Niedorp.

  
 


Niedorp C4  Kampioen

Voor dit binnenseizoen waren de meiden van C4 al buitenkampioen geworden in poule 15, en daarom gepromoveerd naar poule 10. De verwachting was dat ze behoorlijk meer weerstand zouden ondervinden. De afgelopen wedstrijden leek dit ook het geval, maar alle 6 de wedstrijden werden gewonnen.

Afgelopen zondag moesten onze meiden van C4 aantreden, voor de één na laatste wedstrijd van de binnencompetitie, tegen Hugo Girls C2, in onze eigen Niedorphal.

De wedstrijd begon rommelig, de meiden hadden toch last van kampioenskoorts? Afgelopen wedstrijden werd de bal goed en snel rondgespeeld, maar dat leek ditmaal niet te lukken. HV Niedorp C4 en Hugo Girls scoorden om en om, waarbij Hugo Girls steeds een voorsprong hadden, de rust werd bereikt met een 5-5 stand.

Na de rust ging het op dezelfde voet voor, maar dan dat onze meiden steeds een puntje voorsprong hadden.

Met nog slechts een minuut te gaan stonden we met 11-10 voor, maar helaas wisten we dat niet vast te houden, de uitslag was 11-11. Dit was het eerste puntverlies dit seizoen, maar toch zijn de meiden met ruime afstand van de nummer 2, kampioen geworden!

De meiden hebben de afgelopen wedstrijden goed spel laten zien. Door goed samenspel, degelijk verdedigen en effectieve aanvallen wisten ze de nu fysiek sterkere tegenstanders op de knieën te krijgen. Meiden, van harte gefeliciteerd met alweer een kampioenschap!

De stand, 1 wedstrijd voor het einde van het seizoen:

Team

Gespeeld

Punten

Winst

Verlies

Gelijk

Voor

Tegen

Verschil

Niedorp GC4

7

13

6

0

1

115

40

75

Quick DC1

7

9

4

2

1

67

54

13

Excelsior '53 DC2

7

9

3

1

3

43

33

10

Westfriezen GC4

6

8

3

1

2

42

41

1

Hugo Girls DC2

7

8

3

2

2

54

43

11

Victoria O DC3

7

5

2

4

1

56

62

-6

Andijk GC2

6

1

0

5

1

26

77

-51

D.T.S. '48 DC2

7

1

0

6

1

32

85

-53

Staand achter:         Nanda en Margret (coaches en trainer)

Staand midden:       Suus, Jet, Linda, Noortje, Roos

Voor:                       Nikki, Isa, Nadine, Puck.


C2 ook kampioen

Voor het eerst in zes jaar konden we kampioen worden. We moesten om 11.00 uur spelen. De meiden hadden er zin in want er moest wel gewonnen worden om kampioen te worden.

We begonnen de wedstrijd erg goed en stonden al snel 2-0 voor. De tegenpartij kon weinig inbrengen want wij waren gewoon een klasse beter. Met de rust stonden wel al 6-0 voor. We wisten toen eigenlijk al dat het kampioenschap ons niet meer kon ontgaan.

Na rust ging de doelpunten machine lekker door en aan het einde van de wedstrijd hadden we met elkaar 15 doelpunten gemaakt en er samen voor gezorgd dat ons doel leeg was gebleven.We zijn ongeslagen kampioen geworden. Een prima team prestatie al zeg ik het zelf.

We bedanken onze sponsor Koppel & Go voor de lekkere taart en het cadeautje en ook de vereniging voor de bloemen. Verder bedanken we Nadine voor het meespelen en de ouders en familie voor het supporteren het hele seizoen.

 Priscilla, Isabel, Gerda, Tineke, Lilly, Lisa, Nina, Saskia, Louise en Julia.


Niedorp C4 kampioen.

Afgelopen donderdag is C4 van HV Niedorp kampioen geworden in poule 16 van de C-jeugd afdeling NHN.
Met nog 1 wedstrijd te gaan werd de directe concurrent Graftdijk C2 met 3-7 verslagen.
Met klinkende cijfer 7 gespeeld, 7 gewonnen, 118 goals voor en 21 tegen, hebben de meiden zich verzekerd van het kampioenschap. Meiden: van harte gefeliciteerd!


De wedstrijd begon vrij rommelig, met een aantal moeilijk te begrijpen beslissingen van de scheidrecter, wisten de meiden toch een 1-4 voorsprong te behalen met de rust. De spanning was in het spel goed te zien, maar door een uitbraak van Nadine, een strak schot van Roos, de degelijke verdediging van Noortje en een aantal goede reddingen van Jet, werd de eindstand bereikt van 3-7.


Niedorp C3 kampioen.


Nieuwe Niedorp C1 Nederlands kampioen beach-handbal 2012

Op 24 juni 2012 is er geschiedenis geschreven voor Handbalvereniging Niedorp, de meiden en coaches van C1 zijn in Julianadorp Nederlands kampioen beach-handbal geworden!

 Vooraf waren de verwachtingen niet te hoog gespannen, tenslotte zouden de beste teams van alle regionale kampioenschappen uit het heel Nederland hier strijden om de hoofdprijs. Coach Karsten schatte de kansen van de meiden echter toch goed in.

 In de poulefase kwamen we eerste JHC tegen, daarna Achilles en tenslotte Rijnstreek. Deze 3 wedstrijden werden allemaal gewonnen, niet één helft verloren.

In de kruisfinales moesten de meiden de strijd aan met Wapse. Hoewel de tegenstand groter was dan in de poulewedstrijden, werden ook nu alle twee de helften ruim gewonnen. Dus naar de finale!

In de finale moesten de meiden het opnemen tegen het getalenteerde ZAP uit Breezand.

De eerste helft ging behoudend van start, maar door een sterke tactiek kwamen we ruim voor en werd de eerste helft gewonnen. De tweede helft was in het begin voor ZAP, we kwamen met 4-0 achter. Maar door het eigen spel te spelen, iedereen hield zich aan zijn taak en door de tomeloze inzet van iedereen werd deze achterstand omgebogen in een voorsprong en die werd vastgehouden tot het eindsignaal.

Niedorp C1 NEDERLANDS KAMPIOEN!!!!!

 Linda, Laura, Floor, Sabine, Gwyneth, Jasmijn, Charel, Carmen, Beau, Kes en Pien en natuurlijk Amber en Karsten: van harte gefeliciteerd met het behalen van het Nederlands Kampioenschap 2012.


Hallo allemaal,

Afgelopen zaterdag 16 juni was het zover. Ons team (de C2)  ging op uitnodiging van onze sponsor Koppel& Go  naar Outdoorpark te Alkmaar. Bijna iedereen was mee. Ze waren allemaal even enthousiast. Na een korte uitleg mochten de meiden gaan klimmen. Sommige stoere gingen zelfs niveau 4 doen. Ook had de sponsor gezorgd voor drinken en koek en brood.. Na 3 uurwas het klimmen voorbij en gingen we allen weer huiswaarts. Het was een leuk/gezellig uitje.

Namens het hele team bedanken we onze sponsor Koppel& Go. Gr. Gerda

 

 


Als je onder Trainingen kijkt, kan je zien hoe het weer gaat worden tijdens de training!!!

Dit kan je natuurlijk ook gebruiken voor een wedstrijd. Je kan tot 2 uur vooruit kijken.


Scheidsrechters gezocht!

Zin om zo nu en dan een wedstrijd te fluiten? Wij bieden u een training aan van de handbalbond.

Voor meer informatie kunt u mailtje sturen naar info@hvniedorp.nl

 


Bestel nu een handbal en sponsor meteen je club. Leuk om te krijgen en leuk om te geven!

Klik hier voor meer informatie.    ( Zo lang de voorraad strekt!!! )

 


MATE sponsort shirts voor D1!

 

 

Sponsor MATE bedankt.


ABCDEFG de meiden van E1 zijn oke,
Na onze warming-up en het ingooien van de keeper begonnen we zondag 6 november om 12.00 uur vol goede moed aan onze allereerste thuiswedstrijd tegen ConZelo.
Een gelijkwaardige tegenstander omdat ConZelo net als ons ook nog maar 1 competitie wedstrijd eerder had gespeeld.
Na het begroeten van de scheidsrechter en de tegenpartij konden jullie voor het eerst de nieuwe jel inzetten.
ABCDEFG niedorp is oke. En dat was goed te horen ook. Mede door de vele positieve fans langs de kant begonnen jullie de wedstrijd ijzerstrek.
Uit de eerste aanval kwam een schot op doel maar dat resulteerde jammer genoeg nog niet in een doelpunt.
Met zijn allen als een speer weer terug naar de cirkel om te verdedigen. Mooi om te zien dat jullie dat allemaal vol overgave deden.
Door deze spirit kon het dus niet uitblijven dat jullie snel zouden gaan scoren. Pleun nam enkele minuten later de openingstreffer voor haar rekening. Al snel gevolgd door doelpunten van Kris, nogmaals Pleun en vervolgens Ilse. We gingen de rust in met een 4-0 voorsprong.
In de tweede helft kregen jullie de smaak pas echt te pakken. En ging het scoren van de doelpunten lekker door. Djem (4x), Pleun en Ilse (2x) wisten het doelnet van de tegenpartij goed te vinden. Meiden ook al hebben we niet allemaal kunnen scoren we hebben wel samen de eerste overwinning binnen gesleept. Winnen met 11-0 is een hele goede prestatie.
Wij en het plubliek hebben van jullie genoten, top!
De coaches.


1ste wedstrijd nieuw E-jeugd team.

Zaterdag 29 oktober ging het nieuwste en jongste team van HV Niedorp op naar de 1ste wedstrijd. De spanning zat er wel een klein beetje in, zowel bij de meiden als bij de coaches. Toch wel spannend allemaal dezelfde knalgele shirts en zo’n grote zaal.

Eerst een balletje op doel gooien om een beetje warm te worden. Roos mocht als 1ste op doel staan. Alle meiden willen graag op doel dus dat gaan we om en om proberen. O jee, de coaches kwamen erachter dat we geel jel hadden om te beginnen. Nog even in overleg met de meiden. De beste die verzonnen werd was: “jel, jel, jel, wij winnen wel”. Die was goed voor deze wedstrijd maar we moeten hier nog even verder op borduren. Ze kregen dus huiswerk mee.

Nadat we begonnen met de wedstrijd stond het al snel 1-0  voor de tegenpartij. Ach maakt niet uit, nu wij proberen. Het viel niet mee om in de buurt van het doel te komen omdat het witte team wel erg op onze lip stond. Deze meiden hadden al aardig wat meer wedstrijden gespeeld dan ons. Maar Niedorp deed erg z’n best om ook te scoren. Ze liepen de benen uit hun lijf en hadden stuk voor stuk rode hoofdjes in de rust. Helaas stonden we wel met 10-0 achter.

De 2de helft gingen we vrolijk verder en Djem scoorde het 1ste doelpunt voor Niedorp. Helemaal blij en opgelucht. Net voor het einde toen het 18-1 stond gooide Ilse er ook nog 1 in. Met een uitslag van 18-2 lijkt het een flinke uitslag maar de meiden deden goed hun best en dat gaat zeker goed komen. We gaan weer trainen en op naar de volgende wedstrijd om te winnen.

Groeten de coaches.


(16 oktober 2011)

Meiden van de D1 zijn kampioen!!!

Top meiden!!!

Gefeliciteerd met jullie prestatie!

 


(12 maart 2011)

Meiden van de C1 zijn zaalkampioen!!!

Top meiden!!!

Gefeliciteerd met jullie prestatie!

De trotse meiden (en coach) van de C1 in de bloemetjes gezet.

De C1 met Karsten als trainer ook even op de foto!

Medaille voor de C1 en hun coach, uitgereikt door de voorzitter.

Nog lekker even wat drinken, een stukje taart eten en even nakletsen over het kampioenschap!


( 14 februari 2011 )

Meiden van de B1 zijn zaalkampioen!!!

Op zaterdagavond 12 februari 2011 zijn de meiden van B1 kampioen geworden in de zaalcompetitie!

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! We zijn trots op jullie!

Bloemen en medaille voor de B1 en hun coach, uitgereikt door de voorzitter.


(18 oktober 2009)

Meiden van E1 Kampioen!! klik hier voor foto)

Vorige week hadden we al een team die kampioen is geworden, maar ook deze week hebben we weer een kampioensteam!

Op zondag 18 oktober 2009 zijn de meiden van E1 kampioen geworden in de veldcompetitie!

Ook jullie allemaal van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! We zijn trots op jullie!


(10 oktober 2009)

Meiden van D1 Kampioen!! (klik hier voor foto)

Op zaterdag 10 oktober 2009 zijn de meiden van D1 kampioen geworden in de veldcompetitie!

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! We zijn trots op jullie!Stukjes voor in de Niedorper kunnen gemaild worden naar Ramona Poland

Stukjes voor op de Website kunnen gemaild worden naar Judit de Redelijkheid